flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд засудив балтянина за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації

02 листопада 2023, 12:53

01 листопада 2023 року Балтський районний суд Одеської області розглянув кримінальне провадження відносно 42-річного мешканця балтщини за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України – тобто ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Як було встановлено судом, 22 березня 2023 року обвинувачений, який є військовозобов’язаним та придатним за станом здоров’я для проходження військової служби, перебуваючи в приміщенні призовної дільниці РТЦК та СП, будучи належним чином повідомленим про явку на загальну мобілізацію, відмовився отримати під підпис повістку про його виклик до РТЦК та СП.

Таким чином, будучи придатним за станом здоров’я до проходження військової служби та не маючи жодних поважних причин на відстрочку, умисно ухилився від призову на військову службу під час мобілізації в країні, шляхом неприбуття в зазначений день та час до РТЦК та СП.

Вироком Балтського районного суду Одеської області обвинуваченого визнано винуватим у  пред’явленому обвинуваченні за  ст.336 КК України та призначено йому покарання у виді трьох років шести місяців позбавлення волі, та згідно ст. 75КК України від відбування покарання, призначеного цим вироком, звільнено з випробуванням строком на два роки та покладено на нього обов'язки, передбачені ст. 76 КК України.