flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд виправдав особу, обвинувачену у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України

12 грудня 2023, 12:13

Балтський райсуд розглянув кримінальне провадження відносно 30-річного балтянина, який обвинувачувався у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України як завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан, після ДТП, яка мала місце 11.11.2021.

Досліджені судом докази, представлені прокурором, не підтвердилися в судовому засіданні та не надано жодних доказів на підставі яких можливо б було встановити поза розумним сумнівом обов`язкові ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 135 КК України.

Покази допитаних в судовому засіданні обвинуваченого, потерпілої та свідків не могли свідчити про винуватість обвинуваченого у скоєнні інкримінованого йому правопорушення, оскільки жоден з зазначених свідків не був безпосереднім очевидцем події, вони лиш підтвердили факти, які їм відомі після вчинення події, отже дані свідчення не тільки не довели винуватості останнього, а навпаки, спростували.

Вироком Балтського райсуду обвинуваченого визнано невинуватим та виправдано за ч. 1 ст. 135 КК України у зв`язку з недоведеністю вчинення ним кримінального правопорушення.