flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд розглянув справу про адмінправопорушення за фактом порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, в центрі міста Балта

22 лютого 2024, 10:10

21.02.2024 Балтський районний суд Одеської області розглянув  справу за адміністративними матеріалами відносно 25-річного подільчанина за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) та ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів), які сталися 03.02.2024 біля магазину «Адмірал» в місті Балта.

Судом встановлено, що правопорушник, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння (1,90 ‰), керуючи автомобілем «BMW 328і», не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на припаркований по ходу руху зліва автомобіль «AUDI80», який в свою чергу зіткнувся з автомобілем «RENAULT KANGOО», який в свою чергу зіткнувся з автомобілем «HYUNDAI GRANT SANTA FE». Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди транспортні засоби отримали механічні пошкодження, потерпілі відсутні.

В судовому засіданні вина правопорушника повністю доведена зібраними доказами, в тому числі поясненнями останнього та визнання ним вини.

Постановою суду правопорушника визнано винним у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124, ч. 1 ст. 130 КУпАП, та остаточно накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17000,00 грн., з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, зs стягненням з нього судового збору на користь Державної судової адміністрації України в сумі 605,60 грн.