flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На захист прав і інтересів кожної людини

14 грудня 2021, 17:23

Шановні судді, працівники Балтського районного суду, судді у відставці та працівники, які вийшли на заслужений відпочинок, прийміть найщиріші привітання з нагоди професійного свята – Дня працівників суду!

 

За доброю традицією щорічно 15 грудня ми вітаємо всіх, хто присвятив своє життя служінню Правосуддю, Справедливості і Законності.

         Ми обрали нелегку, відповідальну, але водночас цікаву й гідну професію.

         Від відданої та сумлінної роботи кожного з нас залежить, чи виправдаються очікування суспільства на незалежний і справедливий суд.

         В цей святковий день бажаємо кожному з вас успіхів, наснаги, мудрості, витримки та непохитності у важливій справі служіння закону. Нехай ваша наполеглива праця й надалі сприяє забезпеченню прав і свобод громадян.

         Бажаємо вам гарного настрою, здоров’я, щастя та благополуччя в родинах!

         Нехай ваші професійні зусилля будуть винагороджені повагою і довірою громадян, а родинний затишок, мир та спокій супроводжують вас на довгій життєвій ниві!

 

         З повагою голова Балтського районного суду Оксана Ільніцька,

         керівник апарату Балтського районного суду Артем Луговий

 

З інтерв'ю газеті НАРОДНА ТРИБУНА

Оксана Миколаївна ІЛЬНІЦЬКА, голова Балтського районного суду Одеської області:

На виконання Указу Президента України № 451/2017 від 29.12.2017 року «Про реорганізацію місцевих загальних судів» в Україні стартувала судова реформа, згідно якої шляхом реорганізації з 2018 року було створено Балтський окружний суд Одеської області та зареєстровано як юридичну особу в Єдиному державному реєстрі. До новоствореного суду ввійшли Балтський, Кодимський, Савранський та Любашівський районні суди Одеської області. Нажаль, процедура не завершилась, так як виникла низка нових суб’єктивних причин, пов’язаних з впровадженням адміністративно-територіальної рефорами, за умовами якої запропоновано на території новоствореного Подільського району залишити дві діючих установи Балтський та Поділський суди. На підставі чинного законодавства судам колишніх районів продовжено юрисдикцію до 1 січня 2023 року. Наразі Балтський районний суд продовжує обслуговувати запити Балтської і Піщанської громад. Важливою проблемою залишається забезпечення кадрами: з п’яти суддів, що мають працювати за штатним розписом, працюють лише три. Навантаження велике. А так як в сусідньому Ананьївському районному суді не надано повноважень жодному судді, то їх справи розглядаються нашим судом. Також чимала кадрова проблема і з працівниками апарату. До кандидатів на посаду вимоги досить високі і велика завантаженість, а заробітна плата – залишається мізерною. В цілому недофінансування та умови карантинних обмежень створюють чималі перешкоди в повноцінній роботі суду. Ми оптимісти і сподіваємось, що судова система витримає виклики сьогодення і найближчим часом суд запрацює з повною віддачею.

Артем Михайлович ЛУГОВИЙ, керівник апарату Балтського районного суду Одеської області:

  • Сьогодення диктує свої правила – з 2013 року іде поступове впровадження електронного суду, що значно вдосконалює роботу судочинства. З вересня 2021 року функціонує електронний мобільний додаток еСуд, через який можна подати заяву, прослідкувати стан розгляду справи та отримати рішення. Також протягом останніх двох років досить зручним і актуальним стало використання відеоконференцзв’язку, за допомогою якого сторони, перебуваючи в дома чи в іншому місті чи навіть в іншій країні, мають можливість бути учасником розгляду справи. Це досить зручно і доступно. У планах – широке запровадження цифрової інформатизації, що дозволить повністю замінити паперовий документообіг на електронний. А це значно прискорить розгляд справ і покращить взаємозв’язок між сторонами судового процесу.