flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуд розгляне справу про шахрайство та крадіжку у великих розмірах

23 грудня 2021, 11:14

До Балтського районного суду надійшов обвинувальний акт за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України, що кваліфікується – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене з попередньою змовою групою осіб, та ч. 4 ст. 185 КК України, що кваліфікується – таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена у великих розмірах, вчинена повторна, вчинена за попередньою змовою групою осіб.

З матеріалів обвинувального акту встановлено, що 20.10.2021 33-річна жінка, разом зі змовником вступили між собою в злочинну змову щодо незаконного заволодіння грошовими коштами у самотніх осіб похилого віку. Під видом працівників соціальної служби «Фонду милосердя», повідомили про допомогу 83-річному мешканцю м. Балта у вигляді 600 євро, чим заздалегідь ввели потерпілого в оману. Так, для одержання цих коштів, запропонували потерпілому повернути їм решту в сумі 400 доларів США, оскільки надавали йому дві сувенірні купюри, які за зовнішніми ознаками схожі на 500 євро.

Таким чином, обвинувачена зі змовником шахрайським способом заволоділи коштами у сумі 400 доларів.

Не зупиняючись на досягнутому, побачивши звідки потерпілий діставав гроші, діючи непомітно, обвинувачена разом зі змовником викрали грошові кошти у останнього в сумі 14 600 доларів США, після чого з викраденими грошима зникли, розпорядившись ними на власний розсуд.  

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно обвинуваченої у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 185 КК України призначений до підготовчого судового засідання на 29 грудня 2021 року о 12:00 год. в приміщенні Балтського районного суду Одеської області.

Після розгляду справи по суті вердикт суду буде розміщений на сайті суду.