flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для учнів старших класів

04 вересня 2014, 10:59
З метою популяризації серед молоді, підвищення прозорості в діяльності  Балтського районного суду Одеської області, з метою ознайомлення з основною діяльністю суду та перебуванням в залі судового засідання під час розгляду судових справ 04 вересня 2014 року в Балтському районному суді було проведено День відкритих дверей для учнів старших класів.  і це вже стало гарною традицією. 
Цього разу відвідувачами суду були учні 10-11 класів та їх наукові керівники Балтської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № І ім. Олеся Гончара - ліцей та НВК "Балтська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № ІІ  - гімназія".
Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію Будинком Правосуддя: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, інформаційних стендів, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також доповідь заступника керівника апарату суду Коваля Д.А. про загальний порядок судового розгляду по кримінальним провадженням в суді І інстанції.
Розпочинаючи даний захід заступник керівника апарату суду Коваль Д.А. коротко ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.
Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в програмі Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, ведення обліково – статистичних карток, звернення до виконання судових рішень. Секретар суду Петрашевська І.Ю. наглядно продемонструвала учням роботу Д-3. Також у доступній для дітей формі роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.
Після інформативних доповідей та ознайомленням з роботою працівників канцелярії суду заступник керівника апарату суду Коваль Д.А. провів учасникам екскурсію приміщенням суду та відповів на питання, що цікавили учнів.
 Більш детально про посадові обов’язки помічників суддів, секретарів судового засідання та роботу апарату суду в цілому розповіла заступник голови суду Ільніцька О.М.
У фінальній частині заходу Дня відкритих дверей, діти побували в судовому процесі по цивільній справі щодо встановлення факту, що має юридичне значення.
Заступник голови суду Ільніцька О.М. побажав учням успіхів у навчанні та натхнення, на що ті висловили подяку керівництву суду за його проведення.