flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський райсуду розглянув справу про порушення порядок використання піротехнічних засобів

07 жовтня 2022, 10:24

З матеріалів справи про адміністративне правопорушення встановлено, що 10.09.2022 близько 20 години, в м. Балта по вул. Любомирській,  Одеської області, біля кафе «Зарен», мешканець міста Балта здійснив запуск піротехнічних засобів, а саме «салют»,  чим порушив порядок використання піротехнічних засобів та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.195-6 КУпАП.

В судовому засіданні вказаний громадянин свою вину визнав, пояснивши, що 10.09.2022 разом з товаришем, прізвище якого він відмовився називати, відпочивали в ресторані «Зарен» в м. Балта. З телефонної розмови з товаришем, який перебуває в лавах ЗСУ, він дізнався про успішний контрнаступ ЗСУ в тимчасово окупованому Харківському напрямку, і, маючи таку добру звістку, він поїхав на таксі до дому, звідки взяв піротехнічний засіб «салюти», які у нього залишилися з святкування Нового року, і повернувся до ресторану «Зарен», де підійшовши до паркану підпалив цей піротехнічний засіб, але усвідомивши що вчинив погано, злякавшись, втік від місця підпалу.

В процесі розгляду даної справи виявилось, що покази вказаного громадянина не узгоджуються з письмовими показами свідків, які вони змінили в процесі розгляду справи. Змінені покази свідків судом розцінено як намір приховати інші обставини справи, у зв’язку з чим судом були прийняті до уваги письмові первинні покази свідків як достовірні.

При розгляді справи, суд не знайшов підтвердження того факту, що саме цей громадянин, на якого складено протокол про адміністративне правопорушення, причетний до запуску піротехнічного засобу «салют», що мав місце 10.09.2022 року о 20 годині біля ресторані «Зарен» в м. Балта Одеської області.

Прізвища осіб, які могли підтвердити причетність вказаного громадянина до вчиненого адміністративного правопорушення, а саме товариш з яким він перебував в ресторані «Зарен», а також військовослужбовець, який повідомив про контрнаступ ЗСУ,  вказаний громадянин відмовився називати суду.

Одне тільки визнання громадянином своєї вини, за відсутності інших доказів, не може слугувати підставою для накладення на нього адміністративного стягнення.

На підставі того, що в матеріалах справи відсутні докази, які безпосередньо надають суду встановити наявність вини вказаної особи у вчиненні дій, передбачених ч.1 ст. 195-6 КУпАП, 20.09.2022 Балтський районний суд закрив провадження у даній справі в зв`язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.