flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів загальних судів затвердила план роботи на І півріччя 2015 року

23 грудня 2014, 09:57

 18 грудня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулося чергове засідання ради суддів загальних судів. На засіданні були присутні 7 членів ради суддів загальних судів, а саме: голова Ради, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Павло Гвоздик, секретар Ради, суддя апеляційного суду Запорізької області Олександр Симонець, суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Ігор Семерак, суддя Калінінського районного суду міста Донецька Олександр Домарєв, суддя апеляційного суду Житомирської області Тетяна Мініч, суддя апеляційного суду Одеської області Анатолій Бабій, суддя апеляційного суду Тернопільської області Олександра Ткач. 

Також у роботі засідання взяли участь: в. о. Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна, співробітники ДСА України та представники ЗМІ.
Відкриваючи засідання, голова ради суддів загальних судів привітав присутніх з наступаючими святами та побажав колегам по суддівському корпусу аби наступний рік був роком стабілізації та розвитку.
У першу чергу, рада суддів загальних судів заслухала та обговорила інформацію Олександра Домарєва щодо проведеного аналізу звернень суддів до ради суддів загальних судів з питань правового захисту судді, їх соціального і побутового забезпечення, проявів втручання в їх діяльність при здійсненні правосуддя. Зокрема, аналіз містить звернення голів судів Камінь-Каширського районного суду Волинської області, Косівського районного суду Івано-Франківської області та Зарічного районного суду м. Суми. Як зазначив доповідач, факти, що мають місце в цих зверненнях порушують принцип верховенства права, підривають основи правопорядку та знижують авторитет України на міжнародній арені.
"У багатьох випадках органи правопорядку вживають заходи поза процесуального впливу, – зауважив Павло Гвоздик, –  можливо є потреба ставити конкретні запитання до Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ". 
Виконуюча обов’язків Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна доповіла про стан інформаційного забезпечення місцевих та апеляційних загальних судів: комп’ютерною технікою, програмним забезпеченням, витратними матеріалами, а також надала інформацію про забезпечення судів приміщеннями, створення належних умов для перебування громадян у приміщеннях судів та належних умов роботи суддів і працівників апарату, забезпечення належного доступу до приміщень судів, а також участь у судових засіданнях людей з обмеженими можливостями. "За нашими даними деякі приміщення судів не можуть бути облаштовані пандусами оскільки вони є пам'ятками архітектури, однак ми встановлюємо спеціальні кнопки виклику", – додала Людмила Гізатуліна.
Більше того, в. о. Голови ДСА України повідомила про те, що після завершення ремонту у 2014 році 5 судів розмістилися в нових приміщеннях, а також про нові приміщення для апеляційного суду Донецької та Луганської областей, що зараз розміщені в м. Артемську та м. Сєвєродонецьку відповідно.