flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено співпрацю Ради суддів України та Консультаційної місії ЄС з питань реформування сектору цивільної безпеки в Україні

22 січня 2015, 09:48
"Наша країна переживає складні часи перезавантаження та реформування усіх гілок влади, в тому числі - судової. Тому нам вкрай необхідний досвід західних партнерів для ефективного реформування судової системи України", - зазначила Валентина Сімоненко під час зустрічі з експертами Консультаційної місії ЄС з питань реформування сектору цивільної безпеки в Україні (EUAM Ukraine) на чолі з головою місії Кальманом Міжеєм.
 Зустріч відбулася 19 січня 2015 року в Державній судовій адміністрації України в рамках обговорення пошуку та напрацювання можливих механізмів впровадження ефективних реформ у судовій системі. 
 Голова місії Кальман Міжей наголосив на тому, що головною метою місії є сприяння створенню очищеної прозорої і професійної  судової системи. Тому щоб привести вітчизняну систему судочинства у відповідність до європейських стандартів, місія готова докласти усіх зусиль для реалізації реформування судової системи України та поділитися європейським досвідом.  
За словами голови Ради суддів України реформування судової системи держави має відбуватись не тільки шляхом зміни структури та системи судів чи звільнення суддів, а і шляхом уніфікації судових процедур, створення належних умов для перебування громадян у приміщеннях суду, спрощення судових процедур, підвищення якості законодавства, уникнення його суперечностей та плутанини, запровадження IT-технологій, у тому числі шляхом запровадження "Електронного суду", тощо.

На завершення зустрічі Валентина Сімоненко висловила вдячність за співпрацю та свої сподівання на подальший пошук ефективних механізмів здійснення реформ у судовій системі України.