flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Балтський районний суд розглянув кримінальне провадження за результатами трагічної загибелі трьох сестер на водосховищі

09 січня 2019, 15:17

Балтський районний суд розглянув кримінальне провадження за результатами трагічної загибелі трьох сестер на водосховищі

Як повідомлялось раніше, 07.07.2017 близько 01.40 год., перебуваючи на водосховище, розташованому в селі Гольма, громадянин Ч., діючи з необережністю, здійснюючи управління незареєстрованим гребним човном з наскрізними пошкодженнями корпусу, не обладнаному ліхтарями, не маючи при цьому посвідчення судноводія, в умовах поганої видимості перевозив пасажирів, які були рідними сестрами, допустивши перекидання човна, в результаті чого від механічної асфіксії внаслідок утоплення останні загинули.

За результатами розгляду вказаної справи винесено вирок вищезазначеному громадянину за порушення чинних на транспорті правил, що убезпечують рух, що спричинило загибель трьох сестер в жахливу ніч на Івана Купала 2017 року.

Мешканець села Олександрівка Лиманського району Одеської області визнаний винуватим в кримінальному правопорушенні, передбаченому ст.291 КК України, та отримав покарання у вигляді чотирьох  років  позбавлення волі.  Згідно ст. 75 КК України обвинуваченого від відбування покарання, призначеного цим вироком, звільнено з випробуванням строком на два роки.

 

При обранні виду та міри кримінального покарання обвинуваченому суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який згідно ч.3 ст. 12 КК України є злочином середньої тяжкості, особу винного, який раніше не судимий, позитивну характеристику за місцем проживання, що має на утриманні батька – інваліда 2-ї групи та брата – інваліда 1-ї групи, перебував у складі 8-го окремого батальйону «Аратта» Української Добровольчої Армії та виконував бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції у Донецькій області, нагороджений медаллю «За оборону рідної держави», обставини, що пом’якшують покарання, до яких відноситься його щире каяття, відшкодування матеріального збитку потерпілій.

 

На даний час вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

З вказаним вироком можна ознайомитись за посиланням

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/78805435