flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Балтському районному суді відбулась екскурсія для 8-10 класів Балтський загальноосвітніх шкіл

19 квітня 2019, 16:25

В Балтському районному суді Одеської області 19.04.2019

під керівництвом керівника апарату суду Лугового А.М.

та за участю педагогів проведено екскурсію для учнів середніх класів

загальноосвітніх шкіл Балтської об’єднаної громади.

 

         В рамках реалізації заходів  Балтської об’єднаної громади  для реалізації молодіжних ініціатив з метою було запроваджено проект «Профорієнтація» де діти шкільного віку самі обирали підприємства, установи та організації  для детального ознайомлення  з особливостями роботи на посадах, про які вони мріють та з особливостями обрання напрямку навчання.

         Керівництво Балтського районного суду із заохоченням відгукнулося на пропозицію проведення в суді екскурсії з метою ознайомлення молодого покоління про діяльність суду та з метою  утворення  у дітей  позитивних думок та  позитивних яскравих вражень про доступність  та відкриту діяльність суду. Адже те, що почують і побачать діти, буде доведено до їхніх батьків, до родичів та близьких друзів.

 

         Під час екскурсії учні отримали загальну інформацію про Балтський районний суд, про штатну чисельність суддів та працівників апарату,  розташування кабінетів працівників апарату, кабінетів суддів,  залів судових засідань та цільові призначення інших  службових  приміщень.

          Учням роз’яснено основні правила та порядок перебування в приміщенні суду, роз’яснено особливості руху судових справ та кореспонденції, роз’яснено про функціональні обов’язки кожного з працівників апарату суду, роз’яснено про необхідний освітньо-кваліфікаційний рівень освіти та знань, які повинні мати особи що бажають обіймати певні посади в суді, роз’яснено особливості роботи  працівників, види заохочень та розміри заробітної плати як винагороди за виконувані обов’язки функцій держави.

        Школярі відвідали зали судових засідань, в тому  числі відвідали зал судових засідань в якому відбувалось  судове засідання з розгляду кримінальної справи в складі суду за участю присяжних. При цьому їм було доведено, що винною та засудженою вважається тільки та особа, відносно якої  оголошений вирок набрав законної сили.

Були присутні при розгляді цивільної справи окремого провадження під головуванням голови суду Оксани Миколаївни Ільніцької.

          Учням та педагогам надано відповіді на питання,  вжито заходів з мотивації при обранні майбутньої професії та особливості досягнення певних видів освітньо-кваліфікаційних рівнів  та ступенів освіти, наведено перелік вищих навчальних закладів, які необхідно успішно закінчити для подальшої роботи в суді.

         Учасникам екскурсії доведено порядок та процес проведення судової реформи, позитивні наслідки досягнутих результатів на даний час та очікувані в майбутньому наслідки, в тому числі  закріплення у суспільства думки про справедливе правосуддя та вільний доступ до суду для захисту своїх прав та інтересів.

       Проведені під час екскурсії заходи та зміст висловлених її  учасниками  думок  довели, що екскурсія по Балтському районному суду та інформація, отримана представниками молодого покоління позитивно вплине на вибір напрямків навчання і вибір професій та крім того зміцнить авторитет Балтського районного суду та судової влади в цілому.