flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Балтському районному суді призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження відносно особи, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

03 вересня 2019, 11:42

На розгляд до Балтського районного суду згідно ухвали Одеського апеляційного суду, надійшло кримінальне провадження відносно особи, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 272 ч. 2 КК України, а саме порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель людини.

Як зазначається в обвинувальному акті, під час здійснення ремонтних робіт покрівлі на даху Любашівського будинку культури, обвинувачений, являючись керівником підприємства, яке взяло на себе зобов’язання виконати роботу по капітальному ремонту м’якої покрівлі даху, 10.09.2015 року допустив до роботи працівників, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці щодо виконання робіт з підвищеною небезпекою, інструктажу, не були забезпеченні спецодягом та засобами індивідуального захисту,  та використовували прилади з неперевіреним технічним станом. В результаті зазначених порушень  один із робітників, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, впав на землю з висоти 7,5 метрів та отримавши травми, не сумісні з життям, помер в Любашівській ЦРЛ.

 Справу призначено до розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Балтського районного суду  20.09.2019 р. о 10.00 год.

Про хід та результати розгляду вказаного кримінального провадження можливо ознайомитись на  офіційному сайті Балтського районного суду Одеської області за посиланням https://bt.od.court.gov.ua/sud1503/.